Cursussen schilderen HetKunstAtelier.nl

Schildercursussen van HetKunstAtelier:


Schilderen:
  - Basiscursus Aquarelleren
  - Aquarelleren
  - Acryl


  - Aanmelden of een cursus organiseren

Basiscursus Aquarelleren
Voor mensen die willen gaan aquarellen maar daar nog geen enkele ervaring mee hebben is deze cursus. Dat wil echter niet zeggen dat mensen die al aquarelleren er niets aan hebben.
De cursus stelt zich tot doel om je de mogelijkheden van aquarelverf te laten ervaren, maar ook de onmogelijkheden.
In deze cursus wordt u stap voor stap bekend gemaakt met de aquareltechniek.
Hoe maak je een egaal kleurvlak, maar ook hoe maak je een regelmatig kleurverloop. Laag over laag schilderen en nat in nat. Kleuren mengen is ook een onderdeel van deze cursus. Wat zijn de principes erachter. Het komt allemaal aan bod.
Tijdens de cursus krijgt u ook uitgebreid informatie over de verschillende materialen. Informatie over de verschillende papiersoorten, maar ook over de penselen en de verf. Daarnaast zijn er allerlei middeltjes in de handel die voor speciale effecten zorgen. Ook daar wordt tijd aan besteed. Om de cursus compleet te maken krijgt u de kans om met veel van deze materialen te werken. De verworven kennis aan het eind van de cursus is uw gereedschap tijdens het aquarelleren.
Naar begin
Aquarelleren
De cursus aquarelleren is de vervolgcursus van de basiscursus. Tijdens deze cursus wordt gaan we aquarellen opzetten/maken vanuit verschillende uitgangspunten. Het maakt immers verschil uit of je nat in nat werkt, of laag over laag.
In hoeverre kan je aquarelverf naar je hand zetten? Iedereen die ervaring heeft met aquarelleren weet dat jij je moet aanpassen aan de techniek en niet anderom. Je leert tijdens deze cursus ook wat voor jou het beste aquarelpapier is. Die kennis kan bepalen of je met aquarel uit de voeten kan of niet.
Kennis van het karakter van de verschillende pigmenten kan ook het verschil maken.
Aquarelleren is een schildertechniek waar je je leven lang mee verbonden kunt voelen. Met een aquarelblok, een verfdoosje en wat omsteekpenselen ben je ontzetten mobiel en kan je landschap of stadsgezicht veroveren.
Naar begin
Acryl
Acrylverf is een dekkende verf die na droging niet meer oplost in water. Het is een heel andere schildertechniek als aquarelleren.
Acrylverf is een verf die naast olieverf is komen te staan. Acrylverf droogt echter veel sneller. In de loop van de jaren is het aanbod van kleuren enorm gegroeid zodat het te vergelijken valt met de kleuren die je in olieverf hebt.
Acrylverf is bij uitstek geschikt voor cursusdoeleinden vanwege de snelle droogtijd. Bij acrylverf heb je mogelijkheden die je niet hebt bij olieverf, wat deze verf ook heel interessant maakt.
Een cursus schilderen met acrylverf is dan ook wel een must voor HetKunstAtelier.
Omdat acrylverf zoveel mogelijkheden heeft, is het onmogelijk om er maar een cursus aan te wijden. Naast een basiscursus volgen er meestal cursussen die zich richten op de extra's die acrylverf te bieden heeft. Men denke hierbij aan schilderen met textuur, of schilderen in reliëf waarbij allerlei zaken met de verf gemengd kunnen worden.
Het schilderen met acrylverf kan een echt avontuur zijn als je er voor oven staat.
Naar begin


Cursussen organiseren of je aanmelden voor een bestaande cursus
Een cursus omvat altijd een aantal lessen op een bepaalde locatie. Dat vergt enige organisatie, afspraken en een locatie.
Ook is het natuurlijk mogelijk om je voor een bestaande cursus aan te melden.

HetKunstAtelier biedt een aantal mogelijkheden:

Instanties, bedrijven of groepen
Voor instanties of bedrijven kan een cursus op locatie worden opgestart. De organisatie gaat dan geheel in overleg. Men denke hier aan, de locatie, de tijden, wat voor cursus en de kosten.
Voor groepen mensen die in een vast groepsverband les willen krijgen geldt het zelfde. Ook dan gaat alles in overleg.

Bestaande cursussen
HetKunstAtelier verzorgd moment cursussen voor een vaste groep van mensen, die samen hun creatieve passie delen. In de loop der jaren is er van alles in deze cursussen behandeld. Omdat het beeldende vak zo veelzijdig is, is elke toch weer anders. Deze groep heeft echter geen plaats meer vrij.

In het verleden heeft HetKunstAtelier jarenlang cursussen verzorgd in het wijkgebouw "De Stadsdriehoek" in Rotterdam. Door allerlei reorganisaties heeft HetKunstAtelier zijn activiteiten in De Stadsdriehoek beëindigd.
Dit jaar 2012 start HetKunstAtelier weer cursussen in het wijkgebouw "Het Klooster" in Rotterdam-Noord.
Voor deze cursussen kunt u zich aanmelden.
Voor meer informatie, klik onder op agenda.

In de toekomst hoopt HetKunstAtelier op nog meer locaties cursussen te kunnen verzorgen. Wij zijn hier druk mee bezig.
Naar begin

Informatie aanvragen