Cursussen Het Klooster HetKunstAtelier.nl
Cursussen in het wijkgebouw Het Klooster Rotterdam-Noord:

In het nieuwe jaar 2012 zullen er weer cursussen tekenen en schilderen zijn in het wijkgebouw.

De eerste cursus is een basiscursus acrylverf.
In de basiscursus acrylverf wordt u bekend gemaakt met deze schilder-techniek. Omdat deze verf snel droogt is hij bij uitstek geschikt voor cursusdoeleinden. Daarnaast heeft acrylverf een aantal mogelijkheden die bijvoorbeeld olieverf niet heeft. Net als de basiscursus tekenen is deze cursus een ontdekkingsreis.
De cursusduur is 10 lessen van elke 2 uur.
Voor informatie of aanmelding kunt u een bericht sturen.

De tweede cursus is portrettekenen.
Begin april wordt er een cursus portrettekenen gegeven. Tijdens deze cursus leert u om een portret op te zetten. Waar let je op wanneer je begint? Stapsgewijs leert u iemand te portretteren.

De derde cursus is de basiscursus aquarelleren.
Een basiscursus die u leert om te gaan met aquarelverf. Aquarelleren is een bijzondere schildertechniek die niet te vergelijken is met een andere schildertechniek. Aquarelverf is immers een transparante verf die moet vloeien.
Door oefeningen waarin ook uw eigen inbreng gevraagd wordt maakt u kennis met het karakter van de verf. Het is een lastige techniek maar u kunt er uw leven aan verknocht raken. Zeker omdat de verf en de penselen en een aquarelblok overal makkelijk mee naar toe te nemen is.


Met de opening van het hernieuwde wijkgebouw ’t Klooster zijn er vele activiteiten opgestart. Vanaf november worden er cursussen gegeven in afwisselend tekenen of schilderen. Door subsidie van de deelgemeente kunnen de kosten voor deze cursussen laag worden gehouden.
Lage kosten wil echter niet zeggen lage kwaliteit. De cursussen worden gegeven door beeldend kunstenaar en bevoegd docent Cornelis van Krieken. Hij heeft al vele kwaliteitscursussen gegeven.
De cursussen hebben een gedegen opbouw, en zijn er op gericht op vaardigheid op te doen. De cursussen zijn daarnaast ook leuk om te doen, omdat ze ook een soort van ondekkingsreis zijn. Je leert er techniek, maar ook werken met verschillende materialen.
Doordat het aantal cursisten niet hoger dan 10 is, is er ruimte om iedere cursist goed te kunnen ondersteunen. Dat vindt de docent enorm belangrijk.
Natuurlijk moet een cursist ook zelf iets meenemen, en dat is een goed humeur en de zin  om creatief bezig te zijn. Voor de materialen wordt namelijk volledig zorg gedragen.
Iedereen die belangstelling heeft is welkom. Het is niet noodzakelijk dat u al ervaring hebt, of een bepaald niveau bezit. De opzet van de cursussen is “creatief ontdekken”. Heb je ervaring, dan is dat het vertrekpunt, anders krijg je die ervaring wel.

Omdat het aantal plaatsen bij de cursus beperkt is, is het verstandig om u tijdig aan te melden. Mocht u twijfelen, kom dan eens kijken hoe het eraan toe gaat.

De kosten van de cursussen zijn €50,00 voor 10 lessen inclusief materiaal.
De cursussen wordt omschreven als tekenen/schilderen omdat het onderwerpen van de 3 cursussen die er per jaar worden gegeven verschillen.

Cursussen schilderen

Onder schilderen wordt verstaan aquarelleren of acrylverf. Voor aquarelleren is er een basiscursus waarin u leert omgaan met aquarelverf en alles wat daarmee samenhangt.
Ook voor acrylverf is er een begincursus waarin u leert om te gaan met deze verf.
Op deze website kunt u wat uitgebreidere informatie vinden bij de menukeuze Cursussen.

Cursussen tekenen

De cursus tekenen kent ook meerdere mogelijkheden. Zo is er ook een basiscursus voor tekenen die u tekentechnieken bijbrengt en laat kennismaken met diverse tekenmaterialen.
Onder de tekencursussen vallen ook de cursus portrettekenen, pastel, stilleven en landschap. Aardig is te weten dat hetKunstatelier ook wel eens een cursus karikatuurtekenen heeft georganiseerd.

Vaak is het zo dat met de cursisten aan het eind van een cursus wordt besproken wat de volgende cursus zal zijn. De enige restrictie is dan, dat een cursus tekenen wordt afgewisseld met een cursus schilderen.
De reden hiervan is dat, naast de afwisseling, schilderen je inzichten bij tekenen versterken en andersom je onwikkeling in tekenen je inzichten bij het schilderen versterken. Het is niet voor niets zo, dat goede kunstschilders vaak ook goede tekenaars zijn.
De lessen worden gegeven door zoals eerder vermeld Cornelis van Krieken die ook woont in Rotterdam-Noord. Cornelis van Krieken is beeldend kunstenaar en heeft daarnaast officiele lesbevoegdheid als docent algemene beeldende vorming.
Deze combinatie is onontbeerlijk om “het vak” te kunnen overbrengen. U bent dus in goede handen.
Voor informatie over Cornelis van Krieken kun u kijken op zijn website :
www.cornelisvankrieken.nl.

De plaats waar de cursussen gegeven worden is:
Wijkgebouw ’t Klooster
Ruivenstraat 81
3036 DD Rotterdam

Lestijden zijn:
Dinsdags van 10:00u tot 12:00u.

Aanmelden kan via de website www.hetkunstatelier.nl
Natuurlijk kunt u voor informatie ook bellen naar:
010-4659923 of 06-41849300